Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2318 509915 | Δωρεάν μεταφορικά άνω των 39 €

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 39 €

Δημιουργημένο από Έλληνα Δερματολόγο

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2318 509915

info@galiniko.com

Πως να βρείτε την καλύτερη κρέμα ματιών για την επιδερμίδα σας

Η περιοχή των ματιών είναι ένα από τα πρώτα μέρη που φανερώνουν τα σημάδια γήρανσης. Η βαθιά ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος παίζει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα κατά της γήρανσης. Η ιδανική κρέμα ματιών μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας της γήρανσης. Η εύρεση μιας αποτελεσματικής κρέμας ματιών, ωστόσο, δεν είναι εύκολο επίτευγμα. Κυκλοφορούν πολλά “ειδικά” προϊόντα στην αγορά που είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο και λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια. Υπόσχονται απαλλαγή από το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τη χαλάρωση του δέρματος. Ωστόσο, πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις υποσχέσεις τους. Ο κόσμος παραμένει απογοητευμένος από τις αγορές του. Αγοράζει συνεχώς διαφορετικά προϊόντα με την ελπίδα ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες του.

 

Μπορεί να σας αποθαρρύναμε με τον παραπάνω πρόλογο, αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι υπάρχουν και ευχάριστα νέα. Υπάρχουν όντως, επιλογές skincare που δρουν για την περιοχή των ματιών. Πώς ξέρετε, όμως, ποια είναι η καλύτερη;

 

Τι να ψάχνετε σε μια κρέμα ματιών

 

Πρώτον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να διαπιστώνουν πως το δέρμα γύρω από τα μάτια χρειάζεται διαφορετικά συστατικά από αυτά του υπόλοιπου προσώπου. Τώρα θα αναρωτιέστε: “Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών δεν είναι, όμως, πιο ευαίσθητη;”. Σωστά, είναι πιο ευαίσθητη. Αλλά η αλήθεια είναι πως ολόκληρο το πρόσωπο χρίζει ίδιας αντιμετώπισης. Πρέπει να έρχεται σε επαφή με φόρμουλες που δεν προκαλούν ερεθισμό ή κάποια αντίδραση.

 

Ιδιαίτερα ανησυχητικό, όμως, είναι ότι πολλές κρέμες ματιών περιέχουν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ερεθισμό. Τέτοια συστατικά είναι τα αρωματικά φυτικά έλαια, το συνθετικό άρωμα και τα φυτικά εκχυλίσματα. Όλα με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή προ-γήρανσης.

 

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η περιοχή των ματιών είναι η χρήση αντιοξειδωτικών συστατικών, συστατικών που δρουν με τα κύτταρα και συστατικών επανόρθωσης του δέρματος σε μια καταπραϋντική, χωρίς άρωμα φόρμουλα. Οτιδήποτε, δηλαδή, χρειάζεται και το υπόλοιπο πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, εάν χρησιμοποιείτε ήδη μια ήπια και αποτελεσματική ενυδατική κρέμα ή ορό, μπορεί να είναι ιδανική και για την περιοχή των ματιών σας.

 

Πότε χρειάζεστε κρέμα ματιών

 

Καταρχάς δε χρειάζεστε απαραίτητα ένα ξεχωριστό προϊόν που θα αναγράφει κρέμα ή ορό ματιών εάν χρησιμοποιείτε ήδη μια καλή ενυδατική κρέμα ή ορό προσώπου. Μπορούν να λειτουργήσουν απολύτως αποτελεσματικά και για την περιοχή των ματιών. Πρόκειται άλλωστε για τον ίδιο τύπο δέρματος με το υπόλοιπο πρόσωπο.

 

Σε περίπτωση που το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι ξηρότερο, το οποίο ισχύει για πολλούς, χρειάζεστε μια πιο ενυδατική φόρμουλα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ενδείκνυται η χρήση μιας καλής κρέμας ματιών. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τα άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς μπορεί να μη χρησιμοποιούν κάποια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό τους ή να χρησιμοποιούν μόνο μια αρκετά λεπτόρρευστη. Για εσάς τότε η κρέμα ματιών μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε, καθώς το δέρμα στην περιοχή των ματιών χρήζει περισσότερης ενυδάτωσης. Θα σας πούμε μερικές κορυφαίες προτάσεις λίγο παρακάτω, αλλά πρώτα ας δούμε τι γίνεται με…

 

Μαύρους κύκλους, πρησμένα μάτια και χαλάρωση του δέρματος

 

Οι κρέμες που υπόσχονται την εξάλειψη μαύρων κύκλων, πρηξίματος και χαλάρωση του δέρματος τείνουν να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος πειραματίζεται συνεχώς με νέες κρέμες ματιών. Λογικό ακόλουθο άλλωστε, εφόσον οι προηγούμενες, ακόμη και εξαιρετικά ακριβές, δεν ήταν άξιες των προσδοκιών τους. Το θέμα είναι ότι ανεξαρτήτως προβλήματος (μαύροι κύκλοι, πρήξιμο ή χαλάρωση δέρματος), μια κρέμα ματιών έχει περιορισμένη δράση, όσο καλή κι αν είναι.

 

Εάν το πρήξιμο οφείλεται στη μετατόπιση λιπαρών κάτω από το μάτι (χαρακτηριστικό της γήρανσης του δέρματος), δεν υπάρχει κρέμα σε ολόκληρο τον πλανήτη που να το αντιμετωπίζει. Εάν πάλι το πρήξιμο οφείλεται στη συσσώρευση υγρών κάτω από το μάτι ή από την έλλειψη ύπνου, τότε μια καταπραϋντική κρέμα μπορεί να βοηθήσει. Για να δείτε, όμως, πραγματικά αποτελέσματα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Δώστε προσοχή στον ύπνο σας, στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ και την πρόσληψη αλατιού. Επίσης, εάν κάποια αλλεργία προκαλεί πρήξιμο στην περιοχή των ματιών δοκιμάστε τα αντιισταμινικά. Τέλος, το πρήξιμο μπορεί να οφείλεται σε ερεθισμό και έκθεση στον ήλιο. Σε αυτήν την περίπτωση, μια καλή κρέμα ματιών μπορεί να κάνει τη διαφορά μειώνοντας τη φλεγμονή. Μια κρέμα ματιών που αποτελείται από ωμέγα λιπαρά οξέα και κεραμίδια, θα καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα και θα ενισχύσει το φράγμα του δέρματος.

 

Σχετικά με τους μαύρους κύκλους, αυτό που πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα είναι πως οτιδήποτε βάζετε γύρω από τα μάτια σας πρέπει να περιέχει αντηλιακή προστασία. Είναι ένα συστατικό που απουσιάζει από τις περισσότερες κρέμες ματιών. Τόσο για τις κρέμες ημέρας όσο και για τις κρέμες νυκτός και οι δύο πρέπει να βοηθούν στην αναστολή της μελανίνης. Έτσι, βελτιώνεται το χρώμα του δέρματος. Εάν τα παραπάνω συστατικά βρίσκονται σε μια κρέμα ματιών ή προσώπου, μπορούν να αποφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

 

Όσον αφορά το χαλάρωμα της επιδερμίδας και τις ρυτίδες, τα ίδια συστατικά που λειτουργούν για το πρόσωπο λειτουργούν εξίσου και για την περιοχή των ματιών. Ακριβώς, όπως το πρόσωπο, το δέρμα στην περιοχή των ματιών ανταποκρίνεται υπέροχα σε γενναιόδωρες ποσότητες αντιοξειδωτικών και συστατικών επιδιόρθωσης του δέρματος. Το ίδιο ισχύει, άλλωστε, και για το λαιμό και το ντεκολτέ. Πρέπει, ωστόσο, να διατηρήσετε τις προσδοκίες σας σε ρεαλιστικά επίπεδα. Οι κρέμες αντιγήρανσης μπορεί να δώσουν αποτελέσματα σύσφιξης σε ορισμένο βαθμό, αλλά κανένα προϊόν δεν μπορεί να ανορθώσει εντελώς τα πεσμένα βλέφαρα ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

 

Γιατί η συσκευασία από τις κρέμες ματιών είναι σημαντική

 

Εάν τελικά επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα ματιών, προσέξτε η συσκευασία της να διατηρεί τα ευαίσθητα συστατικά της αναλλοίωτα. Συνεπώς, αποφύγετε τα βάζα.

 

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με τις κρέμες ματιών. Μην εμπιστεύεστε κάθε κρέμα ματιών που σας υπόσχεται ξεχωριστά αποτελέσματα απλά και μόνο για διαφημιστικούς λόγους. Τώρα ξέρετε τι αναζητείτε από μια κρέμα ματιών και κατ’ επέκταση μια κρέμα προσώπου.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το SPF είναι η λύση!

 

Αν είναι να συγκρατήσετε κάτι από όσα είπαμε σήμερα, είναι να χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία. Η προστασία από τον ήλιο είναι άκρως απαραίτητη σε καθημερινή βάση. Ισχύει απολύτως και για την περιοχή των ματιών, ειδικά όταν πρόκειται για πρησμένα μάτια, μαύρους κύκλους και χαλάρωση του δέρματος. Η έκθεση στον ήλιο θα επιβαρύνει οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζετε.

 

Η καθημερινή κρέμα προσώπου με αντηλιακή προστασία SPF 30 μπορεί να εφαρμοστεί ανεπιφύλακτα γύρω από την περιοχή των ματιών. Ωστόσο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακά με βάση ένα αδρανές ορυκτό, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου ή/και το διοξείδιο του τιτανίου για την περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Και τα αντηλιακά με συνθετικά συστατικά λειτουργούν εξίσου καλά, απλώς η δράση τους μπορεί να αποφέρει κάποια ευαισθησία στο δέρμα.

 

Εάν η κρέμα ματιών που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας δε σας παρέχει προστασία από τον ήλιο, τότε η προσέγγισή σας πρέπει να είναι η παρακάτω. Εφαρμόστε πρώτα την κρέμα ματιών μαζί με την κρέμα ημέρας και στη συνέχεια το foundation με αντηλιακή προστασία SPF 30 ή περισσότερο. Επίσης, τα γυαλιά ηλίου είναι ένα εξίσου σημαντικό μέτρο προστασίας, τόσο για τα μάτια όσο και για το δέρμα γύρω από τα μάτια.

 

Συμπεράσματα

 

Είτε αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα ματιών ή απλώς την ενυδατική προσώπου σας, βεβαιωθείτε ότι η φόρμουλα είναι χωρίς άρωμα και περιέχει τα συστατικά που αναφέραμε νωρίτερα. Υπενθυμίζουμε: αντιοξειδωτικά, συστατικά που δρουν με τα κύτταρα και συστατικά επανόρθωσης του δέρματος. Έτσι, θα έχετε ένα σύμμαχο στην καταπολέμηση των ρυτίδων και στην τόνωση παραγωγής κολλαγόνου, χωρίς κανένα ερεθισμό.