Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2318 509915 | Δωρεάν μεταφορικά άνω των 39 €

Επικοινωνήστε μαζί μας για B2B συνεργασίες

Δημιουργημένο από Έλληνα Δερματολόγο

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2318 509915

info@galiniko.com

Να χρησιμοποιήσω την κρέμα νυκτός μου ως κρέμα ημέρας;

“Αν δεν είναι μια ηλιόλουστη μέρα, μπορώ να χρησιμοποιήσω την κρέμα νυκτός μου κατά τη διάρκεια της ημέρας;” Αυτή είναι μια ερώτηση που συχνά αντιμετωπίζουμε, ειδικά το χειμώνα. Η απάντησή μας είναι όχι και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί.

Κρέμα ημέρας = Προστασία

Η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δημιουργία προστατευτικού φιλμ στην επιδερμίδα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη των ρυτίδων και άλλων σημείων γήρανσης. Όλες οι κρέμες ημέρας μας προσφέρουν προστασία από τον ήλιο τουλάχιστον SPF 30. Επίσης, είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας και από άλλες μορφές ρύπανσης. Η κρέμα ημέρας είναι αρμόδια να σας προστατεύει από την περιβαλλοντική ρύπανση του αστικού περιβάλλοντος. Επίσης, σας προστατεύει από την έκθεση στο μπλε φως που εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως έχει διαπιστωθεί, το μπλε φως συμβάλλει στη δημιουργία μακροχρόνιας ζημιάς στο δέρμα σας. Μην ξεχνάτε τι πρέπει οπωσδήποτε να σας παρέχει η κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείτε. Προστασία από τον ήλιο, συστατικά αναπλήρωσης του δέρματος και αντιοξειδωτικά για ένα υγιές και νεανικό δέρμα.

Κρέμα νυκτός = Αποκατάσταση

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα σας βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης. Αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το φράγμα του δέρματος. Πρόκειται για το εξωτερικό στρώμα που προστατεύει το δέρμα από κάθε είδους “κινδύνους” από το περιβάλλον. Κίνδυνοι, όπως η ακτινοβολία, ρύπανση, μόλυνση κ.ά. Για ένα υγιές, ισχυρό φράγμα και κατ’ επέκταση ένα νεανικό δέρμα, η χρήση μιας κρέμας νυκτός γεμάτη με συστατικά ανάκτησης του δέρματος είναι απαραίτητη. Συγκεκριμένα, λιπίδια (έλαια) και αντιοξειδωτικά, όπως ωμέγα λιπαρά οξέα, βιταμίνη C είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού. Ακόμη, προστατευτικά δέρματος, όπως η γλουταθειόνη και το υπεροξείδιο βοηθούν στη συγκράτηση της υγρασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κρέμα νυκτός πρέπει να είναι διαφορετική από την κρέμα ημέρας. Άλλωστε, η κρέμα ημέρας δεν έχει την ίδια ικανότητα αποκατάστασης με την κρέμα νυκτός.

Οι ακτίνες του ήλιου είναι επιβλαβείς, ακόμη και όταν δεν μπορείτε να τις δείτε

Ακόμα και όταν η μέρα είναι νεφελώδης, οι βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα. Πιθανότερα τώρα να σκέφτεστε: “Αν είμαι στο σπίτι όλη τη μέρα, πρέπει και πάλι να φοράω αντηλιακό;”. Η απάντηση είναι “Ναι”. Οι ακτίνες UV μπορούν να διαπεράσουν και μέσα από το τζάμι του παραθύρου σας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η χρήση της κρέμας νυκτός δεν ενδείκνυται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κρέμα νυκτός δεν προσφέρει καμία προστασία από τον ήλιο. Χρησιμοποιώντας μια κρέμα ημέρας με τουλάχιστον SPF 30 είναι η καλύτερη πρόληψη είτε έχει βροχή είτε ηλιοφάνεια.