Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2318 509915 | Δωρεάν μεταφορικά άνω των 39 €

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 39 €

Δημιουργημένο από Έλληνα Δερματολόγο

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2318 509915

info@galiniko.com

Γιατί χρειάζεται υαλουρονικό οξύ η επιδερμίδα σας

Υαλουρονικό οξύ: Όλη η αλήθεια

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό το οποίο χρησιμοποιείται αρκετά συχνά χωρίς να δίνεται κάποια επεξήγηση σχετικά με τη δράση του. Όμως, επειδή έχουμε βρεθεί πολλές φορές στη θέση σας και σας καταλαβαίνουμε, σήμερα θα λύσουμε κάθε απορία. Γιατί άλλωστε εμείς είμαστε εσείς. Δεν ακολουθούμε “διαφημιστικές λέξεις” και σχέδια μάρκετινγκ, επειδή είναι απλώς της μόδας. Χωρίς να καθυστερούμε άλλο, ας ξεκινήσουμε…

Σας έχει τύχει ποτέ, αφού διαβάσατε τα συστατικά ενός προϊόντος ενυδάτωσης και εντοπίσατε το υαλουρονικό οξύ ως βασικό αυτών, να το εντοπίζετε σε κάθε αντίστοιχο προϊόν;  Πρόκειται για ένα συστατικό που πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει ο ορός σας και πλέον όλες οι εταιρείες το γνωρίζουν. Τι είναι, όμως, το υαλουρονικό οξύ; Εάν δεν ξέρετε, μην ανησυχείτε, γιατί δεν είστε οι μόνες.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ (ή HA εν συντομία από το Hyaluronic Acid) είναι ένα σάκχαρο που εμφανίζεται φυσικά στη δομή του δέρματος. Πρόκειται για ένα διαυγές και κολλώδες στοιχείο στο συνδετικό ιστό ολόκληρου του σώματος. Βοηθάει στη λίπανση των αρθρώσεων και στη διατήρηση της υγρασίας, ώστε να παραμένουν στο σωστό σχήμα και μέρος.

Δηλαδή, βρίσκεται ήδη στο σώμα μου;

Ναι! Το έχουμε όλοι. Και ο κλάδος της κοσμητολογίας (επιστήμη των καλλυντικών) το γνωρίζει πολύ καλά. Πιθανότατα μάλιστα να χρησιμοποιείτε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να το γνωρίζετε. Μην ανησυχείτε, όμως, αυτό είναι καλό.

Γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι τόσο σημαντικό για το δέρμα μου;

Το υαλουρονικό οξύ έχει την καλύτερη ικανότητα να διατηρεί την υγρασία από σχεδόν οτιδήποτε. Για την ακρίβεια, διατηρεί σχεδόν 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Και αν η ενυδάτωση είναι η ουσία της υγρασίας και η υγρασία είναι η ουσία της ομορφιάς, τότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείτε διατηρεί όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, καθώς το δέρμα γερνά, χάνει τη φυσική του ικανότητα να διατηρεί την υγρασία. Προκειμένου να καθυστερήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή τη διαδικασία, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε κάποιο προϊόν με υαλουρονικό οξύ. Δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Είναι αυτό που καταπολεμά το γενικό χαλάρωμα του δέρματος. Οι αλλαγές στο δέρμα δεν αργούν να φανούν!

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να εφαρμοστεί τοπικά;

Φυσικά! Για αρκετό καιρό, τα μόρια υαλουρονικού οξέος ήταν πολύ μεγάλα για να διεισδύσουν σωστά στην επιφάνεια του δέρματος. Συνεπώς, τα αποτελέσματά του ήταν περιορισμένα. Ειδικά για τη βαθιά ενυδάτωση. Η επιστήμη, βέβαια, έχει κάνει αλματώδη βήματα και μας παρέχει πλέον πολλές επιλογές με χαμηλότερη μοριακή βάση. Έτσι, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να περάσει από τα στρώματα του δέρματος σας και να δώσει στο δέρμα σας πιο σφριγηλή μορφή. Ενώ, παράλληλα, ενυδατώνει το ανώτερο στρώμα του δέρματος.

Οκ, αλλά τι συμβαίνει με όλες αυτές τις ενέσιμες θεραπείες που ακούγονται συνεχώς;

Ας πάμε το χρόνο λίγο πίσω. Παλαιότερα, χρησιμοποιούσαν τα ενέσιμα κολλαγόνου για να αποδώσουν την όψη μιας λαμπερής και νεανικής επιδερμίδας. Ωστόσο, δεν εφαρμόστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού δεν πέρασαν τις δοκιμές αλλεργίας. Έτσι, απομακρύνθηκαν από την αγορά και αντικαταστάθηκαν με ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος.

Ίσως έχετε ακουστά το Juvéderm ή Restylane. Πρόκειται για ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος. Είναι ασφαλέστερες (δεν απαιτείται τεστ αλλεργίας) και περισσότερο διαχειρίσιμες στη χρήση. Αποκαθιστούν απαλά την ελαστικότητα του δέρματος ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Οι πιθανότητες είναι να γνωρίζετε ήδη άτομα που έχουν εφαρμόσει κάποια θεραπεία από αυτές. Τα αποτελέσματα είναι τόσο διακριτικά και ανεπαίσθητα που δεν το παρατηρείτε καν.

Έχετε κάποια προϊόντα που προτείνετε;

Φυσικά! Η Galiniko έχει τον ορό HFC 7% Υαλουρονικό Οξύ που συμβαδίζει με εντυπωσιακές αξιολογήσεις χρηστών. Πρόκειται για ορό, καθώς αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να διεισδύσουν τα μόρια στο εσωτερικό του δέρματος, λόγω της λεπτόρρευστης δομής του μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα.

Αυτό σημαίνει πως το προϊόν είναι λιγότερο σύνθετο και περισσότερο αποτελεσματικό. Απλός αλλά αποτελεσματικός, ο ορός HFC της Galiniko με τρεις μορφές υαλουρονικού οξέος και με αλόη, παρέχει σύσφιξη, στιγμιαίο lifting effect και βαθιά ενυδάτωση στη επιδερμίδα.